Diferansiyel, bir akstaki iki teker arasındaki devir dengesini sağlar. Özellikle virajlara sol ve sağ tekerler farklılık gösterdiği için gereklidir. Arka köprüde bulunan bir düzendir, arka tekerleklerin farklı dönmesini ve tork artışını sağlar. Şafttan aldığı hareketi 90 derece döndürerek akslara iletir. 

 Virajda iken örneğin sağa dönülecekse sağda bulunan arka tekerleğin az soldakinin ise daha fazla dönmesi gerekir(Arkadan itişli bir araca göre). Eğer ikisi de eşit dönerse aracın dönüşü zorlanacak ve hatta şasi ya da aks kırılacaktır. Diferansiyel bu gerekliliği algılayan ve tekerlere duruma göre güç ileten mekanik dişli sistemidir.

Karayiplerde bir ada ülkesi. Küba, Isla de la Juventud ve birçok takımadaların yanı sıra, başlıca Küba adasından oluşur. Havana, Küba'nın en büyük şehri ve ülkenin başkentidir. Santiago de Cuba ikinci en büyük şehirdir. Küba'nın kuzeyinde Birleşik Devletler (150 km uzaklıkta), batısında Meksika, Bahamalar, güneyinde Cayman Adaları ve Jamaika, ve güneydoğusunda Haiti ve Dominik Cumhuriyeti uzanır. 1492'de, Kristof Kolomb karaya çıktı ve şuan Küba'ya ait olan adada İspanya Krallığı için hak iddia etti. Küba, 1898'de biten İspanya-Amerika Savaşına kadar İspanya'nın bir toprağı olarak kaldı, ve 1902'de Birleşik Devletler'den resmi bağımsızlık kazandı. Küba 11 milyonu aşkın insanın yurdudur ve Karayipler'de en geniş yüzölçümüne sahip olmanın yanı sıra en kalabalık ada milletidir. Ada, etrafındaki sular tarafından ılıklaştırılmış bir tropikal iklime sahiptir. Aynı zamanda Karayip Denizi'nin sıcak suları ve adanın Meksika Körfezi'nin karşısında olması adayı kasırgalara açık hale getirmiştir. 1232.5 km uzunluğundaki Küba Adası yeryüzündeki en büyük 13. adadır. Küba yerlileri; Küba'nın ilk sakinleri Güney Amerika'dan adaya gelen Guanahatabey ve Kiboni Yerlileriydi. Adaya daha sonra yerleşen Taynolar (Antil Aravakları) çömlek ve alet yapımında belirli bir düzeye ulaşmış tarımcı ve barışçıl bir halktı. İspanyolların adada ilk koloniyi kurduğu sırada çoğunluğunu Taynoların oluşturduğu Yerlilerin sayısı 80-100 bin dolayındaydı


Bağımsızlık ve sonrası 1901-1958 19. yüzyılın sonlarından itibaren İspanya'nın şeker üretimi ve ihracatı için gerekli işgücü, sermaye, makine, teknik beceri, ve pazarları sağlamada yetersiz kalması Küba'yla olan siyasi ve iktisadi bağlarının giderek zayıflamasına yol açtı. Bu ortamda ABD'li işinsanları şeker üretiminde ve ticaretinde güç kazanmaya başladı. İspanyolların adada gelişen özerklik talebine ödün vermemesi ve vergileri daha da artırması, On Yıl Savaşı'nın (1868 - 1878) başlamasına neden oldu. Sonunda İspanya Zanjon Sözleşmesi'yle (1878) siyasal ve ekonomik reformlar yapmaya söz verdi. Adada sağlanan barış ortamı ekonomik bunalımın derinleşmesi yüzünden uzun süreli olamadı. 1895'te sürgündeki Kübalı şair ve gazeteci Jose Marti'nin sürgündeki siyasi örgütleri bir araya getirmesiyle gerilla taktiklerine dayanan bir bağımsızlık savaşı başladı. Buna karşı İspanya adaya 200 bin asker çıkardı. Savaş ortamının adadaki şeker üretimini durma noktasına getirmesi üzerine ada ekonomisinde etkin durumda olan Amerika Birleşik Devletleri'nin Havana limanında demirli Maine Gemisi'nin batırılmasını bahane ederek İspanya'ya savaş açmasına neden oldu. İspanya'nın İspanyol - Amerikan Savaşı (1898) sonunda yenilmesinin ardından imzalanan Paris Antlaşması çerçevesinde öngörülen Küba'nın bağımsızlığı 1 Ocak 1899'da Amerika Birleşik Devletleri işgali altında yürürlüğe girdi. Küba Devleti'nin siyasal ve ekonomik çerçevesini belirleyici önlemler alan Amerika Birleşik Devletleri, Küba'nın iç ve dış ilişkilerinde söz sahibi olma ve Guantanamo Koyu'nda bir deniz üssü kurma hakkını aldıktan sonra birliklerini adadan çekti. (1901) İkinci Amerika Birleşik Devletleri müdahalesinden (1909) sonra seçimleri kazanan liberallerin adayı Jose Miguel Gomez döneminde rüşvet, yolsuzluk ve sosyal adaletsizlik üzerine kurulu bir yönetim biçiminin yolunu açtı. Özellikle Afrika kökenli kübalıların siyasal haklar ve daha iyi iş olanakları için giriştiği eylemler sert biçimde bastırıldı. Gomez'le birlikte örtülü bir diktatörlüğe dönüşen cumhurbaşkanlığı çoğu kez hileli seçimler ve askeri baskı yoluyla ele geçirilen bir makam durumuna geldi. 1933'te Amerika Birleşik Devletleri'nin desteğiyle Gerardo Machado'yu deviren Fulgencio Batista, en ünlü diktatör olarak uzun yıllar Küba yönetimine damgasını vurdu. Batista zamanında tarım ve hayvacılığın yanı sıra turizm ve kumarhane işletmeciliği de önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Buna karşı işsizlik oranın yükselmesi, nüfusun büyük çoğunluğunun yoksulluk içinde kalması ve ekonominin giderek daha da dışa bağlanması Batista yönetimine karşı etkin bir muhalefetin doğmasına yol açtı.

  Devrim ve sonrası Ana madde: Küba Devrimi 1950'lerde komünist rejimi ele alan gruplardan birine liderlik eden Fidel Castro, Moncada Kışlası'na düzenlediği başarısız bir baskından (1953) dolayı bir süre hapis yattı. Daha sonra Meksika'ya giden Castro 1955'te 26 Temmuz Hareketi'ni başlattı. Arjantinli devrimci Che Guevara'nın da yer aldığı örgütün Aralık 1956'da Küba'da başlattığı gerilla hareketi, zamanla öteki gruplardan da destek alarak Batista'ya bağlı birliklere önemli darbeler indirdi. 1 Ocak 1959'da diktatör Fulgencio Batista'nın Küba'yı terketmesinin ardından Fidel Castro'ya bağlı bin kişilik bir kuvvetin Havana'ya girmesiyle yeni bir yönetim başladı.

  Sosyalist Küba İktidara geldikten sonra köklü toprak reformu gibi adımlarla geniş bir kesimin desteğini kazanan Fidel Castro, ittifak kurduğu Küba Sosyalist Halk Partisi ile birlikte yönetime ağırlığını koydu. Toprak kamulaştırmalarından zarar gören Amerika Birleşik Devletleri şirketlerinin baskısıyla Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin uygulamaya başladığı iktisadi ambargo ve bunu izleyen Domuzlar Körfezi Çıkarması, Castro'nun SSCB ile yakın bir ilişkiye girerek sosyalist bir çizgiye yönelmesini hızlandırdı. Ertesi yıl Küba'ya yerleştirilen Sovyet füzeleri yüzünden patlak veren Ekim Füzeleri Bunalımı'nda Sovyet lideri Nikita Kruşçev'in geri adım atması Küba'nın SSCB ile olan ilişkilerini bir ölçüde bozdu.1960'larda Amerika Birleşik Devletleri baskısı yüzünden artan askeri harcamalar ekonomide sarsıntıya yol açtı. Aynı dönemde Küba, Latin Amerika'daki devrimci hareketlere verdiği destekten dolayı diplomatik yalnızlığa itildi. 1970'lerde ekonomide başlayan düzelme ile birlikte parti ve devlet istikrarlı bir yapıya kavuşturuldu. Bu arada Castro'nun yönetimdeki etkinliği de pekiştirildi. 1979 - 1982 arasında Bağlantısızlar Hareketi'nın dönem başkanlığını yürüten Küba'nın SSCB ile olan ilişkileri doğrultusunda Angola ve Etiyopya'ya asker göndermesi, bağlantısız bir ülke olan Afganistan'ın SSCB tarafından işgal edilmesine tepkisiz kalması Üçüncü Dünya'da bazı tepkilerle karşılaşmasına yol açtı. 1980'de Kübalı rejim muhaliflerine Amerika Birleşik Devletleri'ye gitme izninin verilmesinden sonra göç eden 120 bin Kübalı arasında adi suçluların ve akıl hastalarının bulunması ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Grenada'ya müdahalesi iki ülke arasındaki ilişkileri daha da gerginleştirdi. 1990'da Doğu Bloku'nu saran değişim dalgası siyasi olarak Küba'yı etkilemedi. Soğuk Savaş sonrası[değiştir | kaynağı değiştir] Soğuk Savaş sonrasında kesilen Sovyet yardımı yüzünden iktisadi bir açmaza sürüklenen Küba, turizm yatırımlarına yöneldi ve kısıtlı da olsa özel yatırımlara izin verildi. Yine bu dönemde Amerika Birleşik Devletleri ile olan ilişkilerde kısıtlı bir iyileşme görüldü. 1990'ların sonlarından itibaren Çin Halk Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği'ne yakınlaşan Küba, Latin Amerika'da da (özellikle Venezuela ve Bolivya) yeni müttefikler buldu. 31 Temmuz 2006'da Fidel Castro başkanlik görevlerini kardeşi Raul Castro'ya devretti ve 19 Aralık 2007'de koltuğunu bıraktı.Küba, devrim sonrasında hızlı bir yapılanma dönemi geçirmiştir.

  Coğrafya Bir ada ülkesi olan Küba'nın uydudan görünümü (NASA) Yengeç Dönencesi'nin hemen başında ve Meksika Körfezi'nin girişinde yer alır. Aynı adı taşıyan asıl büyük adanın yanı sıra 3,715'ten fazla ada ve adacığı kapsar. Önce doğuya, daha sonra güneye yönelerek bir yay biçiminde Antil Denizi'ni çevreleyen Antiller ada zincirinin önemli bir parçasını oluşturur. En yakın komşusu olan Haiti'ye 77, Bahamalar'a 140, Jamaika'ya 146, Amerika Birleşik Devletleri'ne 180, Meksika'ya 210 ve Cayman Adaları'na 240 km uzaklıktadır. Ülkenin ikinci büyük adası Juventud adasıdır. En yüksek noktası Turquino Doruğu'dur (2005 m). Toplam kara yüzölçümü 110,861 km²'dir. Yıllık ortalama sıcaklık 26 °C'dir. İki mevsimle belirlenen yarı tropikal bir iklime sahiptir. Eylül - Ekim ayları arasında görülen kasırgalar bazen büyük yıkımlara yol açmaktadır. Kıyılarının toplam uzunluğu 3735 km olup, Guantanamo Koyu'ndaki Amerika Birleşik Devletleri deniz üssüyle 29 km'lik kara sınırı vardır.

Türk Ordusu'nun işinin bittiğini, kaynaklarının tükendiğini zan eden Yunanlılar Türk Ordusu'na son darbeyi indirmek ve yok etmek amacıyla 14 Ağustos'tan itibaren ileri harekata başladılar. 17 Ağustos'ta Türk Ordusu ile temasa geldiler. Bu Türk birliklerinin görevi Yunan Ordusu'nu oyalamak ve geciktirmekti.Bu sebeple bu birlikler yavaş yavaş geri çekildiler. Kazım Karabekir Paşa, Başkomutan'a yolladığı telgrafla yapılan İstiklal Savaşı için moral verdi. Türk Ordusu arkasını Karadeniz dağlarına dayadı ve cephesi doğudan batıya doğru uzanıyordu Ankara yolu açıktı. Durumu gören Halide Edip (Onbaşı) M. Kemal'e, düşmanın Ankara'ya gideceğini endişeyle söylemesi üzerine, M. Kemal Paşa, "İyi yolculuklar dilerim. Arkalarından vurarak onları Anadolu'nun boşluğunda mahvederim." yanıtını verdi. 

Yunanlılar durumu gördükleri için Ankara'ya yürümediler ve bütün güçleri ile 23 Ağustos'ta Türk Ordusu'nun sol kanadına yüklendiler. 24, 25 Ağustos günleri çok kanlı çatışmalar oldu. İsmet Paşa çekilmeyi önerdiyse de Fevzi Paşa, adım adım savunma ile düşmanın yıpratılacağını ve başarılı olunacağını belirterek kabul etmedi. 31 Ağustos'ta Yunan Ordusu'nun saldırısı başarılı biçimde gelişti. Türk Ordusu yer yer geri çekildi. Bu çekilişin ordu üzerinde moral çöküntü yaratmaması ve çekildikleri yerde yeniden cephe kurulmasını sağlamak için M. Kemal Paşa büyük tarihi bildirisini yayınladı: 


"Hatt-ı müdafaa yoktur. Sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. (Savunma hattı yoktur. Savunma alanı yardır. O alan bütün yatandır.) Yurdun her karış toprağı, yurttaşın kanıyla ıslanmadıkça düşmana bırakılamaz. Onun için, küçük büyük her birlik ilk durabildiği noktada, yeniden düşmana karşı cephe kurup savaşı sürdürür. Yanındaki birliğin çekilmek zorunda kaldığını gören birlikler ona uymaz, bulunduğu mevzide sonuna dek dayanmaya ve direnmeye mecburdur." Türk Ordusu'nun silah ve cephanesi tükenmişti. Silah , cephane, Erzurum, Diyarbakır gibi uzak yerlerden deve kervanları ile geliyordu. Bu cephelerden gelen takviye kuvvetleri, uzun yürüyüşten sonra, aç, yorgun, uykusuz, bitkin, hasta bir vaziyette dinlenmeye vakit bulmadan savaşa katılıyorlardı. Asker birçok yerde cephanesi tükenmiş ve süngüsü olmadığı için tüfeğinin dipçiği ile döğüştü. Bu arada M. Kemal Paşa atından düşüp kaburgalarını kırdı.. Asker kaçağı sayısı 40.000'e çıkmıştı. Bütün bu olanaksızlıklara rağmen ordu direnişini yılmadan sürdürdü. 

Fevzi Paşa, Başkomutan'a Yunan Ordusu'nun zor duruma düştüğünü müjdeledi. Yunanlılar 4-5 Eylül günleri yeniden taarruz ettiler, fatat büyük kayıplar verdiler ve taarruzları durduruldu. Bu tarihten itibaren taarruz güçlerini kaybederek savunma durumuna geçtiler. Türk Ordusu 8 ve 10 Eylül tarihlerinde iki taarruz yaptı. 12 Eylül'de Türk Ordusu'nun saldırısı karşısında Yunan Ordusu bozularak perişan bir durumda kaçmaya başladı.22 gün gece ve gündüz süren bu büyük meydan savaşını Türk Ordusu, bütün olanaksızlıklarına rağmen kazandı. 13 Eylül tarihinde T.B.M.M.'ne Türk zaferini bildiren M. Kemal Paşa aynı gün genel seferberlik ilan etti. Türk Ordusu'nun bu savaşı kazanmasında en küçük erinden, Başkomutanı'na kadar inançla, yılmadan savaşması, Türk Ulusu'nun varını yoğunu orduya vermesi, Türk Kadını'nın sırtında cepheye silah,cephane ve cephede yaralananları geriye taşımakla fedakarlık göstermesi etken oldu. Fevzi Paşa'nın ve İsmet Paşa'ların cephede, Refet Paşa'nın cephe gerisinde, ordunun gereksinimi olan malzemenin gönderilmesinde hizmetleri oldu. Subaylar ölümü hiçe sayarak, askerin ,yanında savaşa katıldılar. Yunanlılar "Büyük Yunanistan", Türkler ise "Vatan ülküsü" için döğüştüler. 

1683'de Viyana önlerinde başlayan Türk bozgunu, Haçlı düşüncesini, ve gücünü Sakarya'da kırdı. Sakarya Savaşı'nın kazanılması ile büyük tehlike yenildi. Ankara'nın boşaltılıp, Kayseri'ye taşınmak için başlatılmış olan çalışmalar, bir çok ailenin yollaradüşmesi bu tehlikenin boyutlarınl göstermektedir. BaSkomutan M. Kemal, Paşa'nın iradesiyle kazanılan bu zaferden sonra, Meclis Fevzi ve İsmet Paşalar tarafından verilen önergeyi kabul ederek, kendisine l9 Eylül'de Gazilik Ünvanı ve Mareşallik rütbesi verdi. Erzurum'da geri iade ettiği Osmanlı rütbe ve ünvanının yerine şimdi Meclis, O'na hakkı olan ünvan ve rütbeyi veriyordu. 

Türk Ordusu bu savaşta çok subay kaybetti. Yedi tanesi Tümen Komutanı olan şehit sayısı 3.288, yaralı 13.618, tutsak 415 idi. Yunan Ordusu, Türk Ordusu'nu yenemeyince kinini sivil halktan alıyordu. Yunan Ordusu'nun kaybı çok ağırdı, subay ve er 15.000 ölü verdiler. Yaralı sayısı 25.00O kadardı. Ordularının üçte birini yitirmişlerdi. 

Yunan Kralı ve Başbakanı, ordularının moralini yükseltmeye çalıştılarsa da komutanları yenilgiyi çok iyi anlamışlardı. Yunan azminin, Türk azmi karşısında yenildiğini itiraf ettiler. Yunan Ordusu geri çekilirken, Türk Ordusu düşmanı izleyebilecek durumda değildi. Yeterince silah, ve yedek kuvvetleri ve hızlı araçları yoktu. Yunan Ordusu saldırı başladığında 85.000 tüfek ve üstün top sayısına sahipti. Oysa Türk Ordusu'nun er sayısı, gelen yardımlarla 92.660'a ulaşmıştı. Ama tüfek sayısı ancak 47.342 idi. Ölen ve yaralanan askerin tüfeğini başkası alarak savaşıyordu· Sakarya Zaferi, ulusun ve ordunun sarsılmış olan moralini yükseltti. 

Ulusun orduya inancı ve M. Kemal Paşa'ya güveni bir daha sarsılmayacak şekilde yerleşti. Bu tarihe kadar Padişah ve İstanbul Hükümeti'nin etkisiyle oluşan karşı çıkmalar ve asker kaçağı olayları durdu. Ulus, Ulusal Mücadele ile birleşti. Firari sayısı 40.000'den 3.000 dolaylarına düştü. Saldırı üstünlüğü Türk Ordusu'nda idi. Yunan Ordusu savunma durumuna girip, bulunduğu cephede yığınak yapmaya başladı. 

Batılı ülkelerin Yunan Ordusu'na güveni yıkıldı. Türk Ordusu'nun er geç kazanacağı anlaşıldı. İngiliz Dışişleri Bakanı, İngiltere ile Türkiye arasında barış yapılması gerektiğini söylerken, Yunan Başbakanı'na da aynı öneriyi yapıyordu. İngiliz Başbakanı Lloyrd George, Yunanistan'a para ve ekonomik yardım yapamayacağını bildirdi. Avrupa'dan yardım istemeye giden Generis, eli boş dönünce, Küçük Asya'yı terk etmeleri gerektiğini, büyük devletlerin kendilerini bir maceraya attıklarının anlaşıldığını açıklıyordu. Fransa Türkiye ile anlaştı ve İtilaf Devletleri bloku parçalandı. 

Uzun zamandır Rusya'da bulunan ve bir fırsat bularak Anadolu'ya girmek ve Meclis içindeki ve Trabzon'daki İttihatçıların destegi ile M. Kemal Paşa'nın yerine geçmek isteyen Enver Paşa, M. Kemal'in başarısı üzerine Buhara taraflarına gitti. Burada Kızılordu'ya karşı savaşırken öldü. 

Kafkas Devletleri (Gürcistan, Ermenistan, Azerbeycan) Sovyetlerin teşvikiyle 13 Ekim 1921'de Türkiye ile Kars Antlaşması'nı imzaladılar. Daha sonra 2 Ocak 1922'de Ukrayna ile bir dostluk antlaşması imzalandı. Sovyet-Türk dostluğu kuvetlendi. Bu arada Londra'da başlayan, fakat uygulanmayan esir mübadelesi konusu gündeme geldi ve İngiltere ile Türkiye arasında 22 Ekim 1921'de İstanbul'da esirlerin değiş-tokuşu antlaşması imzalandı. Malta sürgünleri serbest bırakıldılar. 


Eğrelti ya da Eğrelti otu (Pteridophyta), 12.000 türü bulunan bitki bölümü. Atkuyrukları da bu bölümde olmasına karşın eğrelti adıyla anılmazlar. Karbonifer döneminde 360 milyon yıl öncesine tarihlenen fosil kayıtları vardır. Yapraklarının iç yüzünde spor keseleri bulunan damarlı çiçeksiz bitki. Birçok tür ve cinsi, tropikal bölgelerde genellikle ağaçsı, ılıman bölgelerde otsu olarak yetişir. Köksapları toprak altında bulunan eğreltiotunun yaprakları ince uzun ve çok parçalıdır. Bitkilerin sınıflanmasında eğreltiotunun yer aldığı sınıfın diğerlerinden farkı spor keselerinin başak biçiminde bir sapın üzerinde değil yapraklar üzerinde bulunmasıdır. Günümüzden 260.000.000 yıl önce de yaşayan eğreltiotlarııun karbon devrinde büyük gelişme gösterdikleri ve jeolojik devirde özel mikroorganizmalarca mayalanması sonucunda maden kömürlerinin önemli bir bölümünü oluşturduğu saptandı. Kimi türlerinde köksap ve yenebilen kök, nişasta bakımından zengindir. Günümüzde süs bitkisi olarak da yetiştirilen eğreltiotları gübre olarak da kullanılır. Başlıca türlerinden olan erkek eğreltiotu (Driopterix filix mas) iri yeşil demetler durumundadır ve silisli topraklarda bolca yetişir. Bağırsak asalaklarını düşürücü etkileri olan erkek eğreltiotu adına karşın hem erkek, hem dişi gametler taşır. Dişi eğreltiotu (Ahpri-um filix femina) Kuzey yarımkürede. Türkiye'de Kuzey Anadolu'da yaygın olarak yetişir. Kartallı eğreltiotunun (Pteridium aquilium) yaprakları dik ve parçalıdır. Adını yaprak sapının kesitinde beliren Avusturya kartalını andıran siyah biçimden alır. Eğreltiotlarının tüm dünyada killi ve humuslu topraklarda 10.000′e yakın türü yetişir.


Vücudu yassı ve yüksek, ağız derinliği geniş, vücut ve yanaklar ufak pullarla örtülü, genç bireylerin vücutları şeffaf, göğüs yüzgeçleri uzun ve ikinci anal yüzgecin başına kadar uzanır. Vücudun her bir yanında yuvarlak siyah leke bulunur. Rengi başta ve sırtta açık kahverengi, arkaya doğru ve yanda sarımtırak, karında beyazdır, dibe yakın yerlerde bulunur. Büyüklüğü ortalama 25-30 cm dir, maksimum 50 cm olur. Ortalama ağrlığı 300-500 gram civarında dır. Doğu Atlantik, Batı Pasifik, Akdeniz, Ege Denizi, Marmara Denizi ve 
Karadeniz'de yaşar.




4 YILLIK BÖLÜMLER
Üniversite AdıProgramın AdıPuan TürüKont.En Küçük PuanıEn Büyük Puanı
Selçuk ÜniversitesiTıp FakültesiMF-3149472,84356518,00978
Selçuk ÜniversitesiDis Hekimligi FakültesiMF-3113449,97818461,85114
Selçuk ÜniversitesiBeslenme ve DiyetetikYGS-247447,86544474,46628
Selçuk ÜniversitesiHukuk FakültesiTM-2410414,35314467,14087
Selçuk ÜniversitesiMimarlikMF-472407,27166438,20562
Selçuk ÜniversitesiHukuk Fakültesi (IÖ)TM-2308401,42119416,33602
Selçuk ÜniversitesiSosyal HizmetTM-372388,12484410,85231
Selçuk ÜniversitesiÇocuk GelisimiTM-352369,55951388,17308
Selçuk ÜniversitesiElektrik-ElektronikMühendisligiMF-477369,55058419,85039
Selçuk ÜniversitesiTürk Dili ve EdebiyatiTS-293367,25972404,97572
Selçuk ÜniversitesiIngiliz Dili ve EdebiyatiDIL-172366,70917431,85552
Selçuk ÜniversitesiInsaat MühendisligiMF-493365,55247414,90379
Selçuk ÜniversitesiIç Mimarlik ve Çevre TasarimiTM-131359,78422381,92181
Selçuk ÜniversitesiArap Dili ve EdebiyatiDIL-357356,45013406,57881
Selçuk ÜniversitesiRus Dili ve EdebiyatiDIL-341346,59916385,68834
Selçuk ÜniversitesiSaglik YönetimiTM-167346,27242384,04001
Selçuk ÜniversitesiIç Mimarlik ve Çevre Tasarimi(IÖ)TM-131345,07336359,18112
Selçuk ÜniversitesiTarihTS-293344,10154416,35671
Selçuk ÜniversitesiRadyo, Televizyon ve SinemaTS-177343,58977380,24445
Selçuk ÜniversitesiHalkla Iliskiler ve TanitimTS-177340,99616387,93501
Selçuk ÜniversitesiTürk Dili ve Edebiyati (IÖ)TS-293340,91110373,63895
Selçuk ÜniversitesiBilgisayar MühendisligiMF-472337,94527398,27264
Selçuk ÜniversitesiInsaat Mühendisligi (IÖ)MF-493337,03177365,48624
Selçuk ÜniversitesiSosyolojiTM-382336,64721379,87094
Selçuk ÜniversitesiEndüstri MühendisligiMF-472336,57457396,37031
Selçuk ÜniversitesiReklamcilikTS-157336,14601381,08441
Selçuk ÜniversitesiArap Dili ve Edebiyati (IÖ)DIL-357335,90426382,27174
Selçuk ÜniversitesiHemsirelikYGS-298334,64725391,26365
Selçuk ÜniversitesiGazetecilikTS-177330,07974361,93309
Selçuk ÜniversitesiSaglik Yönetimi (IÖ)TM-167327,44155362,47573
Selçuk ÜniversitesiElektrik-ElektronikMühendisligiMF-433326,17932354,29756
Selçuk ÜniversitesiHemsirelikMF-3205326,10816415,91775
Selçuk ÜniversitesiElektrik-ElektronikMühendisligi (IÖ)MF-477326,09513369,91132
Selçuk ÜniversitesiIngiliz Dili ve Edebiyati (IÖ)DIL-172323,60719436,07558
Selçuk ÜniversitesiRadyo, Televizyon ve Sinema(IÖ)TS-177320,69666350,25017
Selçuk ÜniversitesiKamu YönetimiTM-2139319,94692369,80840
Selçuk ÜniversitesiMakine MühendisligiMF-4103319,77317385,62379
Selçuk ÜniversitesiTarih (IÖ)TS-293315,83418342,84303
Selçuk ÜniversitesiHalkla Iliskiler ve Tanitim (IÖ)TS-177312,29921348,10964
Selçuk ÜniversitesiSosyoloji (IÖ)TM-382310,68055344,28021
Selçuk ÜniversitesiHarita MühendisligiMF-493309,06139375,04108
Selçuk ÜniversitesiBilgisayar MühendisligiMF-433308,79796384,68250
Selçuk ÜniversitesiUluslararasi IliskilerTM-2123308,51660362,77053
Selçuk ÜniversitesiEndüstri Ürünleri TasarimiMF-411307,92767359,89110
Selçuk ÜniversitesiReklamcilik (IÖ)TS-157306,02806365,70478
Selçuk ÜniversitesiIsletme (Ingilizce)TM-152303,46190370,19215
Selçuk ÜniversitesiVeteriner FakültesiMF-3159302,51160376,29875
Selçuk ÜniversitesiBilgisayar Mühendisligi (IÖ)MF-472301,34755337,57312
Selçuk ÜniversitesiSanat TarihiTS-277296,67688392,24546
Selçuk ÜniversitesiElektrik-ElektronikMühendisligi (IÖ)MF-433294,53175316,21931
Selçuk ÜniversitesiJeoloji Mühendisligi (IÖ)MF-441292,23876292,23876
Selçuk ÜniversitesiElektrik-ElektronikMühendisligi (M.T.O.K.)MF-415292,23016323,24789
Selçuk ÜniversitesiBilgisayar Mühendisligi (M.T.O.K.)MF-415291,28720302,34688
Selçuk ÜniversitesiGazetecilik (IÖ)TS-177289,29625354,30938
Selçuk ÜniversitesiMakine Mühendisligi (IÖ)MF-4103287,41689353,15850
Selçuk ÜniversitesiMakine MühendisligiMF-433283,67001313,19798
Selçuk ÜniversitesiEbelikMF-398281,97530320,91665
Selçuk ÜniversitesiBilgisayar Mühendisligi (IÖ)MF-433281,86969304,45424
Selçuk ÜniversitesiKamu Yönetimi (IÖ)TM-2139281,31152384,87750
Selçuk ÜniversitesiIktisatTM-1129280,46781382,97145
Selçuk ÜniversitesiHarita Mühendisligi (IÖ)MF-493279,79399333,07137
Selçuk ÜniversitesiSehir ve Bölge PlanlamaMF-462277,93242356,66649
Selçuk ÜniversitesiFars Dili ve EdebiyatiDIL-347274,68045328,85531
Selçuk ÜniversitesiTarim EkonomisiTM-136273,90419325,14687
Selçuk ÜniversitesiSanat Tarihi (IÖ)TS-277273,52388376,25838
Selçuk ÜniversitesiBilgisayar Mühendisligi (M.T.O.K.) (IÖ)MF-415272,13956290,51678
Selçuk ÜniversitesiGida MühendisligiMF-477271,40956369,70030
Selçuk ÜniversitesiElektrik-ElektronikMühendisligi (M.T.O.K.) (IÖ)MF-415271,21742291,15594
Selçuk ÜniversitesiMakine Mühendisligi (IÖ)MF-433269,37964284,04797
Selçuk ÜniversitesiUluslararasi Iliskiler (IÖ)TM-2123267,44707328,18287
Selçuk ÜniversitesiIsletmeTM-1139267,34432327,95569
Selçuk ÜniversitesiBitki KorumaMF-236258,22710359,95987
Selçuk ÜniversitesiMakine Mühendisligi (M.T.O.K.)MF-415256,72495280,63586
Selçuk ÜniversitesiKimya MühendisligiMF-472254,86255323,54785
Selçuk ÜniversitesiKarsilastirmali EdebiyatDIL-141251,07600359,69310
Selçuk ÜniversitesiMakine Mühendisligi (M.T.O.K.) (IÖ)MF-415248,85506265,05334
Selçuk ÜniversitesiIsletmeTM-1103248,10847288,38045
Selçuk ÜniversitesiMetalurji ve Malzeme MühendisligiMF-452246,09761295,11616
Selçuk ÜniversitesiIktisat (IÖ)TM-1129244,52907314,75387
Selçuk ÜniversitesiÇevre MühendisligiMF-472241,08615305,87141
Selçuk ÜniversitesiMatematikMF-193238,83491316,13918
Selçuk ÜniversitesiArkeolojiTM-377237,43833323,76134
Selçuk ÜniversitesiBahçe BitkileriMF-236236,74591258,07800
Selçuk ÜniversitesiTarla BitkileriMF-336236,51353310,42276
Selçuk ÜniversitesiIsletme (IÖ)TM-1103235,98963282,82261
Selçuk ÜniversitesiIsletmeTM-188235,57133278,49027
Selçuk ÜniversitesiPeyzaj MimarligiMF-436234,82963269,89755
Selçuk ÜniversitesiIsletme (IÖ)TM-1139234,82801302,38133
Selçuk ÜniversitesiAlman Dili ve EdebiyatiDIL-162229,58809405,41543
Selçuk ÜniversitesiKimya Mühendisligi (IÖ)MF-472228,74638260,03161
Selçuk ÜniversitesiIstatistik (IÖ)MF-141227,07350227,07350
Selçuk ÜniversitesiÇevre Mühendisligi (IÖ)MF-472224,43008314,78499
Selçuk ÜniversitesiArkeoloji (IÖ)TM-377223,25620352,06608
Selçuk ÜniversitesiKonaklama Isletmeciligi (IÖ)TM-193222,13368254,67991
Selçuk ÜniversitesiMaden Mühendisligi (IÖ)MF-462221,93309221,93309
Selçuk ÜniversitesiFransiz Dili ve EdebiyatiDIL-152221,38614445,06158
Selçuk ÜniversitesiToprak Bilimi ve Bitki BeslemeMF-236220,47545268,85308
Selçuk ÜniversitesiBiyolojiMF-241217,35985251,67260
Selçuk ÜniversitesiZootekniMF-236217,12510258,84728
Selçuk ÜniversitesiKimyaMF-221216,12821243,62277
Selçuk ÜniversitesiIsletme (IÖ)TM-188215,18925259,82422
Selçuk ÜniversitesiSeyahat Isletmeciligi (IÖ)TM-1103210,57333242,67006
Selçuk ÜniversitesiTarim MakineleriMF-421210,29149239,15153
Selçuk ÜniversitesiKonaklama IsletmeciligiTM-193209,53515259,05263
Selçuk ÜniversitesiTarimsal Yapilar ve SulamaMF-431206,79727242,44740
Selçuk ÜniversitesiIstatistikMF-193206,12105252,73969
Selçuk ÜniversitesiSeyahat IsletmeciligiTM-1103205,75254249,12637
Selçuk ÜniversitesiKonaklama IsletmeciligiTM-1108200,71207243,90658
Selçuk ÜniversitesiJeoloji MühendisligiMF-472200,40661264,58321
Selçuk ÜniversitesiMatematik (IÖ)MF-162200,00787238,55730
Selçuk ÜniversitesiKonaklama Isletmeciligi (IÖ)TM-1108198,56244230,63745
Selçuk ÜniversitesiAlman Dili ve Edebiyati (IÖ)DIL-162198,32603263,86494
Selçuk ÜniversitesiMaden MühendisligiMF-462197,24563255,36519
2 YILLIK BÖLÜMLER
Üniversite AdıYüksekokulProgramın AdıPuan TürüGenel KontenjanMinimum Puanı
Selçuk Üni.Adalet MYOAdaletYGS-3100370,92457
Selçuk Üni.Adalet MYOAdalet (IÖ)YGS-3100336,37254
Selçuk Üni.Akören AREMYOBilgisayar ProgramciligiYGS-180328,65000
Selçuk Üni.Akören AREMYOBilgisayar Programciligi (IÖ)YGS-180221,18235
Selçuk Üni.Akören AREMYODis TicaretYGS-685170,48770
Selçuk Üni.Akören AREMYODis Ticaret (IÖ)YGS-685174,44415
Selçuk Üni.Akören AREMYOElektronik TeknolojisiYGS-140193,28515
Selçuk Üni.Akören AREMYOIsletme YönetimiYGS-680167,18406
Selçuk Üni.Akören AREMYOIsletme Yönetimi (IÖ)YGS-680
Selçuk Üni.Akören AREMYOMuhasebe ve Vergi UygulamalariYGS-680171,60491
Selçuk Üni.Akören AREMYOMuhasebe ve Vergi Uygulamalari (IÖ)YGS-680
Selçuk Üni.Akşehir MYOBankacilik ve SigortacilikYGS-660249,68145
Selçuk Üni.Akşehir MYOIsletme YönetimiYGS-675182,04597
Selçuk Üni.Akşehir MYOIsletme Yönetimi (IÖ)YGS-675
Selçuk Üni.Akşehir MYOMaliyeYGS-685250,25024
Selçuk Üni.Akşehir MYOMaliye (IÖ)YGS-685177,37746
Selçuk Üni.Akşehir MYOMuhasebe ve Vergi UygulamalariYGS-675166,93654
Selçuk Üni.Akşehir MYOMuhasebe ve Vergi Uygulamalari (IÖ)YGS-675181,70507
Selçuk Üni.Akşehir MYOTurizm ve Otel IsletmeciligiYGS-670164,05086
Selçuk Üni.Akşehir MYOTurizm ve Seyahat HizmetleriYGS-545159,23212
Selçuk Üni.Akşehir MYOTurizm ve Seyahat Hizmetleri (IÖ)YGS-545181,87472
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYOBankacilik ve SigortacilikYGS-640278,28266
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYOBankacilik ve Sigortacilik (IÖ)YGS-640198,07594
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYODis TicaretYGS-670213,00795
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYODis Ticaret (IÖ)YGS-670174,59669
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYOIsletme YönetimiYGS-6100170,94919
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYOIsletme Yönetimi (IÖ)YGS-6100161,46630
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYOLojistikYGS-640207,54652
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYOMuhasebe ve Vergi UygulamalariYGS-6100184,44289
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYOMuhasebe ve Vergi Uygulamalari (IÖ)YGS-6100169,79119
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYOPazarlamaYGS-630180,13312
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYOTurizm RehberligiYGS-340232,07352
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYOTurizm ve Otel IsletmeciligiYGS-6100162,86005
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYOTurizm ve Otel Isletmeciligi (IÖ)YGS-6100173,93613
Selçuk Üni.Beyşehir AAMYOTurizm ve Seyahat HizmetleriYGS-560173,13030
Selçuk Üni.Bozkır MYOBilgisayar ProgramciligiYGS-1150159,19518
Selçuk Üni.Bozkır MYOBilgisayar Programciligi (IÖ)YGS-1150160,72519
Selçuk Üni.Bozkır MYOElektrikYGS-155313,15000
Selçuk Üni.Bozkır MYOMimari RestorasyonYGS-560241,57098
Selçuk Üni.Cihanbeyli MYOEndüstriyel KalipçilikYGS-130340,55000
Selçuk Üni.Cihanbeyli MYOMakineYGS-150191,61103
Selçuk Üni.Cihanbeyli MYOMuhasebe ve Vergi UygulamalariYGS-650180,01727
Selçuk Üni.Çumra MYOCografi Bilgi SistemleriYGS-140316,65000
Selçuk Üni.Çumra MYOGaz ve Tesisati TeknolojisiYGS-230261,10000
Selçuk Üni.Çumra MYOGida TeknolojisiYGS-240197,37392
Selçuk Üni.Çumra MYOLaboratuvar TeknolojisiYGS-240305,05000
Selçuk Üni.Çumra MYOMakine, Resim ve KonstrüksiyonYGS-140184,19573
Selçuk Üni.Çumra MYOMakine, Resim ve Konstrüksiyon (IÖ)YGS-140193,04104
Selçuk Üni.Çumra MYOOrganik TarimYGS-640174,86181
Selçuk Üni.Çumra MYOOrganik Tarim (IÖ)YGS-640190,09955
Selçuk Üni.Çumra MYOPeyzaj ve Süs BitkileriYGS-640174,68997
Selçuk Üni.Çumra MYOTibbi ve Aromatik BitkilerYGS-670180,30143
Selçuk Üni.Çumra MYOTibbi ve Aromatik Bitkiler (IÖ)YGS-670374,15000
Selçuk Üni.Doğanhisar MYOBankacilik ve SigortacilikYGS-650238,20607
Selçuk Üni.Doğanhisar MYOBankacilik ve Sigortacilik (IÖ)YGS-650181,75101
Selçuk Üni.Doğanhisar MYOBilgisayar ProgramciligiYGS-160161,16086
Selçuk Üni.Doğanhisar MYOBilgisayar Programciligi (IÖ)YGS-160
Selçuk Üni.Doğanhisar MYOIsletme YönetimiYGS-630171,25525
Selçuk Üni.Doğanhisar MYOMuhasebe ve Vergi UygulamalariYGS-640175,75090
Selçuk Üni.Güneysinir MYOBilgisayar ProgramciligiYGS-180180,05575
Selçuk Üni.Güneysinir MYOHarita ve KadastroYGS-180216,61386
Selçuk Üni.Güneysinir MYOHarita ve Kadastro (IÖ)YGS-180190,66191
Selçuk Üni.Hadım MYODis TicaretYGS-680185,87196
Selçuk Üni.Hadım MYODis Ticaret (IÖ)YGS-680179,75456
Selçuk Üni.Hadım MYOHarita ve KadastroYGS-180219,47244
Selçuk Üni.Hadım MYOHarita ve Kadastro (IÖ)YGS-180192,92393
Selçuk Üni.Hadım MYOMakine, Resim ve KonstrüksiyonYGS-130175,79864
Selçuk Üni.Huglu MYOBilgisayar ProgramciligiYGS-180167,71107
Selçuk Üni.Huglu MYOBilgisayar Programciligi (IÖ)YGS-180181,94722
Selçuk Üni.Huglu MYOMakineYGS-160159,53501
Selçuk Üni.Huglu MYOMakine (IÖ)YGS-160333,35000
Selçuk Üni.Huglu MYOMakine, Resim ve KonstrüksiyonYGS-140185,05478
Selçuk Üni.Ilgın MYOBilgisayar ProgramciligiYGS-180203,96827
Selçuk Üni.Ilgın MYOBilgisayar Programciligi (IÖ)YGS-180200,55281
Selçuk Üni.Ilgın MYOElektrikYGS-140395,60000
Selçuk Üni.Ilgın MYOElektronik TeknolojisiYGS-140365,85000
Selçuk Üni.Ilgın MYOMakineYGS-170196,20230
Selçuk Üni.Ilgın MYOMekatronikYGS-140302,05000
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYOBilgisayar ProgramciligiYGS-170186,50832
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYOBilgisayar Programciligi (IÖ)YGS-170169,46569
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYOBilgisayar TeknolojisiYGS-130284,90000
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYODis TicaretYGS-650194,85974
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYODogalgaz ve Tesisati TeknolojisiYGS-260161,47102
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYOHarita ve KadastroYGS-190220,72289
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYOHarita ve Kadastro (IÖ)YGS-190201,87118
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYOInsaat TeknolojisiYGS-135222,19041
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYOIsletme YönetimiYGS-640161,51759
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYOLojistikYGS-640210,35119
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYOMekatronikYGS-140307,05000
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYOYapi DenetimiYGS-135199,39894
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYOYerel YönetimlerYGS-480194,47692
Selçuk Üni.Kadınhanı FIMYOYerel Yönetimler (IÖ)YGS-480176,95168
Selçuk Üni.Karapınar AMYOGida Kalite Kontrolü ve AnaliziYGS-250203,55193
Selçuk Üni.Karapınar AMYOGida TeknolojisiYGS-250159,50193
Selçuk Üni.Karapınar AMYOLaborant ve Veteriner SaglikYGS-250239,34157
Selçuk Üni.Karapınar AMYOSüt ve Besi HayvanciligiYGS-230175,48093
Selçuk Üni.Karapınar AMYOSüt ve Ürünleri TeknolojisiYGS-630167,71320
Selçuk Üni.Karapınar AMYOYerel YönetimlerYGS-490239,45024
Selçuk Üni.Karapınar AMYOYerel Yönetimler (IÖ)YGS-490179,94849
Selçuk Üni.Kulu MYOBilgisayar ProgramciligiYGS-180175,37656
Selçuk Üni.Kulu MYOBilgisayar Programciligi (IÖ)YGS-180
Selçuk Üni.Kulu MYODis TicaretYGS-660167,37298
Selçuk Üni.Kulu MYOElektrikYGS-150177,42056
Selçuk Üni.Sağlık Hiz. MYOAnesteziYGS-240355,10000
Selçuk Üni.Sağlık Hiz. MYOÇocuk GelisimiYGS-440344,45000
Selçuk Üni.Sağlık Hiz. MYOÇocuk Gelisimi (IÖ)YGS-440395,15000
Selçuk Üni.Sağlık Hiz. MYOIlk ve Acil YardimYGS-240397,10000
Selçuk Üni.Sağlık Hiz. MYOTibbi Görüntüleme TeknikleriYGS-140322,51315
Selçuk Üni.Sağlık Hiz. MYOTibbi Görüntüleme Teknikleri (IÖ)YGS-140300,47416
Selçuk Üni.Sağlık Hiz. MYOTibbi Laboratuvar TeknikleriYGS-240389,95000
Selçuk Üni.Sağlık Hiz. MYOTibbi Laboratuvar Teknikleri (IÖ)YGS-240285,62617
Selçuk Üni.Sağlık Hiz. MYOYasli BakimiYGS-240261,77665
Selçuk Üni.Sarayönü MYOBilgisayar ProgramciligiYGS-160337,80000
Selçuk Üni.Sarayönü MYOBilgisayar Programciligi (IÖ)YGS-160304,85000
Selçuk Üni.Sarayönü MYOÇevre Koruma ve KontrolYGS-230184,35383
Selçuk Üni.Sarayönü MYOFidan YetistiriciligiYGS-630166,85355
Selçuk Üni.Sarayönü MYOGida TeknolojisiYGS-250174,70070
Selçuk Üni.Sarayönü MYOGida Teknolojisi (IÖ)YGS-250183,71843
Selçuk Üni.Sarayönü MYOOrganik TarimYGS-635175,06099
Selçuk Üni.Sarayönü MYOTohumculukYGS-630197,65222
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYOBahçe TarimiYGS-640170,71675
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYOBahçe Tarimi (IÖ)YGS-640192,18317
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYODis TicaretYGS-670239,68528
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYODis Ticaret (IÖ)YGS-670184,08972
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYOElektronik TeknolojisiYGS-140271,70000
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYOElektronik Teknolojisi (IÖ)YGS-140201,70073
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYOInsaat TeknolojisiYGS-150206,22389
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYOInsaat Teknolojisi (IÖ)YGS-150176,00602
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYOTurizm RehberligiYGS-380210,23181
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYOTurizm ve Otel IsletmeciligiYGS-660197,86847
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYOTurizm ve Otel Isletmeciligi (IÖ)YGS-660169,57858
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYOTurizm ve Seyahat HizmetleriYGS-555177,65948
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYOTurizm ve Seyahat Hizmetleri (IÖ)YGS-555176,23595
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYOYerel YönetimlerYGS-430259,86881
Selçuk Üni.Silifke Taşucu MYOYerel Yönetimler (IÖ)YGS-430200,38041
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOBankacilik ve SigortacilikYGS-675254,20000
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOBankacilik ve Sigortacilik (IÖ)YGS-675246,60533
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOBüro Yönetimi ve Yönetici AsistanligiYGS-475312,79297
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOBüro Yönetimi ve Yönetici Asistanligi (IÖ)YGS-475219,43224
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYODis TicaretYGS-675283,45000
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYODis Ticaret (IÖ)YGS-675229,41042
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOHalkla Iliskiler ve TanitimYGS-485303,38699
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOHalkla Iliskiler ve Tanitim (IÖ)YGS-485219,29375
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOIsletme YönetimiYGS-6150289,65000
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOIsletme Yönetimi (IÖ)YGS-6150185,40381
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOLojistikYGS-6100252,36245
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOLojistik (IÖ)YGS-6100175,49190
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOMuhasebe ve Vergi UygulamalariYGS-6150250,00000
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOMuhasebe ve Vergi Uygulamalari (IÖ)YGS-6150172,08252
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOPazarlamaYGS-6145206,58583
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOPazarlama (IÖ)YGS-6145159,84819
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOTurizm RehberligiYGS-330286,65000
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOTurizm ve Otel IsletmeciligiYGS-675357,30000
Selçuk Üni.Sosyal Bil. MYOTurizm ve Otel Isletmeciligi (IÖ)YGS-675162,10837
Selçuk Üni.Taşkent MYODis TicaretYGS-635200,53251
Selçuk Üni.Taşkent MYOHarita ve KadastroYGS-135226,10703
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOAyakkabi Tasarim ve ÜretimiYGS-230176,00764
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOBasim ve Yayin TeknolojileriYGS-530347,05000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOBasim ve Yayin Teknolojileri (IÖ)YGS-530297,40000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOBilgisayar ProgramciligiYGS-160397,25000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOBilgisayar Programciligi (IÖ)YGS-160336,60000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOElektrikYGS-160355,60000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOElektrik (IÖ)YGS-160296,45000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOElektronik Haberlesme TeknolojisiYGS-130321,00000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOElektronik Haberlesme Teknolojisi (IÖ)YGS-130318,45000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOElektronik TeknolojisiYGS-130351,60000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOElektronik Teknolojisi (IÖ)YGS-130274,20000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOGida TeknolojisiYGS-230300,50000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOGida Teknolojisi (IÖ)YGS-230214,18239
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOHarita ve KadastroYGS-140357,30000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOHarita ve Kadastro (IÖ)YGS-140230,50383
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOIklimlendirme ve Sogutma TeknolojisiYGS-130315,15000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOIklimlendirme ve Sogutma Teknolojisi (IÖ)YGS-130185,94851
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOInsaat TeknolojisiYGS-130338,00000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOInsaat Teknolojisi (IÖ)YGS-130258,64182
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOKimya TeknolojisiYGS-230311,15000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOKimya Teknolojisi (IÖ)YGS-230181,57478
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOKontrol ve Otomasyon TeknolojisiYGS-130371,50000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOKontrol ve Otomasyon Teknolojisi (IÖ)YGS-130281,45000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOMakineYGS-175333,00000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOMakine (IÖ)YGS-175250,00000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOMakine, Resim ve KonstrüksiyonYGS-130323,40000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOMakine, Resim ve Konstrüksiyon (IÖ)YGS-130299,60000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOMobilya ve DekorasyonYGS-130291,45000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOMobilya ve Dekorasyon (IÖ)YGS-130183,10139
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOTarim MakineleriYGS-130284,55000
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOYapi Yalitim TeknolojisiYGS-130158,89044
Selçuk Üni.Teknik Bil. MYOYapi Yalitim Teknolojisi (IÖ)YGS-130191,90250

MARI themes

Blogger tarafından desteklenmektedir.